ijsthee spritzer met mango

Tijdens zo’n lange, warme zomermaand vol broeierige avonden wil je maar één ding: hapjes en drankjes aan de waterkant. Dat kan aan de rand van het zwembad, in een bootje of met je voeten in het zand aan zee.

In het zomernummer van delicious. serveren we je de meest verfrissend recepten voor drankjes en hapjes. De meeste kun je deels al voorbereiden en last minute afmaken. Dus vraag wat vrienden, neem je cocktailshaker en BBQ mee en maak het buiten ter plekke gezellig. Bestel het magazine hier:

IJsthee-spritzer met mango

glutenvrij
aantal 1 | drankje | | | glutenvrij
Homemade het lekkerst! Van zwarte thee, citroen, munt en het zoet van rijpe mango en honing. Serveer de spritzer royaal met ijs.
Tip: Voeg voor een extra kick een shot gin of witte rum toe.
kooktijd10 minutes
totale tijd10 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine, cocktailshaker, cocktailprikker

ingrediënten

  • 45 ml sterke zwarte thee*, afgekoeld
  • 20 ml citroensap
  • ijsblokjes
  • 45 ml ijskoud prikwater
  • toefje munt, om mee te garneren

mangopuree**

  • 450 g mango, 1 grote, in blokjes + extra blokjes om mee te garneren
  • ± 3 el vloeibare honing, naar smaak

instructies

  • Doe voor de puree de mango in de keukenmachine en pureer glad met de honing. De mangopuree is de zoete component van de cocktail, dus maak hem wat zoeter dan je zou doen wanneer je hem solo zou serveren.
  • Doe de thee met het citroensap, 60 ml van de mangopuree en een paar ijsblokjes in een shaker en schud goed. Zeef tweemaal boven een groot glas met ijsblokjes, voeg prikwater toe en roer. Garneer met mangoblokjes aan een cocktailprikker en een toefje munt.
Voedingswaarde:
calorieën: 131kcal
|
eiwit: 1g
| |
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
*Maak sterke zwarte thee (bijvoor- beeld English Breakfast) met 100 ml kokendheet water en laat 5 min. trekken.
**Met dit recept krijg je 240 ml mangopuree, voldoende voor 4 glazen. Je kunt de mangopuree goed afgesloten 3 dagen bewaren in de koelkast.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook eens: gestoomde meringues met ananasgranita en rum-butterscotchsaus

RECEPTEN: CARA DEVINE, LUCY NUNES | STYLING: DAVID MORGAN | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT.