Hotdog met venkelsalade, knoflook, basilicum en salamikruim

Hotdog met venkelsalade, knoflook, basilicum en salamikruim

aantal 10 | bijgerecht, lunchgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | mediterraans |

De hotdog is de ultieme snack, maar waar komt die naam vandaan? Het verhaal gaat dat hij uit Frankfurt komt. Cartoonist Tad Dogan maakte tijdens een polo-evenement een cartoon van een teckel tussen een broodje, omdat er worstjes voor de honden werden verkocht. 

Kooktijd:35

Ingrediënten

  • 1 grote venkel
  • 100 ml wijnazijn
  • 200 ml olijfolie
  • ½ bos basilicum
  • 250 g mayonaise
  • 1 salamiworst
  • 2 el broodkruim of panko
  • 10 varkensworstjes van een goede slager
  • 10 witte puntjes

Instructies

  1. Schaaf de venkel op een mandoline heel dun (½ mm) en bewaar de plakjes in een bak met ijswater, zo worden ze extra knapperig. Meng de azijn en olie en peper en zout. Pureer ½ bos basilicum, houd wat blaadjes achter. Voeg 250 g mayonaise toe en mix tot een fijne basilicummayonaise.
  2. Snijd de salami in blokjes van 4-5 mm. Bak ze knapperig. Voeg eventueel tegen het einde van het bakken een handje panko toe om het extra knapperig te maken.
  3. Verhit wat olie in een braadpan en bak de varkensworsten in ± 10 min. goudbruin en gaar. Snijd de puntjes open in de lengte. Vul de broodjes met wat venkelsalade.
  4. Leg de warme varkensworst erop. Snijd de overgebleven basilicum fijn. Maak de hotdog af met wat basilicummayonaise, daarop het salamikruim en de basilicum.

Voedingswaarde

Recepten: the Fat Dog. Fotografie: Eric van Lokven, Marie-Pierre Morel. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Merijn Tol

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!