Bij een klassiek kerstdiner denk je al snel aan een grote, machtige rollade. Deze variant is juist lekker fris én net even anders: kleine citroenkiprollades, samen met salade van botersla met romige yoghurtdressing. Licht, smakelijk en toch feestelijk genoeg om indruk te maken aan tafel.
Liever een grote rollade maken? Lees hier al onze tips inclusief recepten voor dé perfecte rollade!
Kiprollades met botersla en yoghurtdressing
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, kerst, weekend | |
Geen grote rollade, maar kleine varianten gemaakt van kippendij, gevuld met een citroen-bieslookvulling. Fris van smaak en een plaatje om te serveren.
Kookgerei
- ook nodig: keukentouw
Ingrediënten
- 1 citroen
- 3 el fijngesneden peterselie
- 4 kipdijfilets
- 10 g bieslook
- 800 g aardappelschijfjes
- 2 el mayonaise
- 1 el volle yoghurt
- 100 g botersla
- 7 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
Instructies
- Snijd de schil met het witte deel van de citroen af. Halveer de citroen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe de stukjes citroen met de peterselie en 1 el olijfolie in een kom. Rasp 1 teen knoflook erboven. Voeg peper naar smaak toe en schep om.
- Klap de kipdijfilets open. Schep de citroenvulling op de kipfilets en leg er de bieslook op. Rol de kipdijfilets op en bind ze met keukentouw vast tot rolletjes. Bestrooi de kiprollades met zout en peper naar smaak.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de kiprollades in 15-18 min. goudbruin en gaar. Verhit in 1 grote koekenpan of 2 hapjespannen de resterende 4 el olijfolie. Bak de aardappelschijfjes in 8 min. goudbruin en gaar.
- Doe de mayonaise met de yoghurt in een kom. Rasp de laatste teen knoflook erboven. Voeg 1-2 el water en peper naar smaak toe en klop tot een gladde dressing. Maak de botersla aan met de dressing.
- Schep de botersla op 4 borden. Leg de kiprollades erbij en serveer met de aardappels.
Voedingswaarde
- calorieën: 665 kcal
- eiwit: 42 g
- vet: 36 g
- koolhydraten: 40 g
Dressing net anders? Gebruik bijvoorbeeld…
Bieslook: snijd wat extra bieslook fijn en meng door de dressing.
Knoflook of mosterd: niet dol op rauwe knoflook in de dressing? Roer er dan wat mosterd door.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook lekker: gebraden kip met kersen-citroenvulling.