homemade granola met pitten, noten en kokos

homemade granola met pitten, noten en kokos
Receptuur: Eke Mariën | Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Désirëe van Dijk | Bereiding: Ajda Mehmet
aantal 6 |
brunch, ontbijt |
|
|
Gek op goed ontbijten? Deze granola met pitten, noten en kokos is zálig! Bomvol goede ingrediënten voor een voedzame start en natuurlijk heel. veel. smaak.

Tip: maak in een keer een dubbele of driedubbele portie zodat je even vooruit kan.

Kooktijd30 minutes
afkoelen40 minutes
Totale tijd1 hour 10 minutes

Ingrediënten

  • 75 g donkerbruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 4 el olie
  • 1 el koekkruiden
  • 250 g havervlokken
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g gedroogde cranberry’s
  • 150 g walnoten grof gehakt
  • 50 g gedroogde geschaafde kokos*

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Breng de suiker met de olie, koekkruiden, 1 tl zout en 6 el water in een ruime steelpan aan de kook. Roer goed en laat een paar min. zachtjes koken.
  • Meng in een kom de vlokken, pitten, cranberry’s en walnoten en meng het siroopmengsel er goed doorheen. Spreid alles uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de granola 20-25 min. in de oven. Schep het mengsel regelmatig om en haal uit de oven als de granola licht gekleurd is. Pas na afkoelen wordt het krokant.
  • Laat afkoelen en schep de geschaafde kokos er doorheen.
  • Lekker met dikke kwark en blauwe bessen of in sinaasappelsap gewelde tutti frutti). In een afgesloten trommel of grote weckfles is de granola een maand houdbaar.

Voedingswaarde

auteur: delicious.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!