Hollandse boerenkoolstamppot met piccalilly en worst

Hollandse boerenkoolstamppot met piccalilly en worst

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend, winter, zomer | hollands |

Iedereen wil makkelijk, gezond en gevarieerd eten. Hiervoor delen wij deze week een heerlijke Hollandse boerenkoolstamppot met piccalilly en worst van Brandt & Levie.

Voorbereiding:10

Kooktijd:25

Totale tijd:35

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen melody
  • 400 g peterseliewortel
  • 600 g boerenkool
  • 2 sjalotjes
  • 4 worstjes amandel-paprika, van Brandt & Levie
  • 100 g piccalilly
  • 4 el roomboter
  • scheutje melk
  • 4 tl mosterd
  • peper & zout naar smaak
  • ook nodig: grote pan met deksel
  • koekenpan met deksel
  • aardappelstamper

Instructies

  1. Breng 400 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen (melody) en groenten.
  2. Was of schil de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Schil de peterseliewortel en snijd in even grote plakken. Kook de aardappelen en peterseliewortel, afgedekt, 12 – 15 min. in de grote pan met deksel. Kook in de laatste 10 min. de boerenkool mee. Giet daarna af en houd een klein gedeelte van het kookvocht achter.
  3. Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de Brandt & Levie worst in 3 – 4 min. rondom bruin op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en roerbak 3 min. op middelmatig vuur. Draai vervolgens het vuur laag en bak, afgedekt, 8 min. op middelmatig vuur.
  4. Stamp de aardappelen, peterseliewortel en boerenkool met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
  5. Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de Brandt & Levie worst en piccalilly. Garneer met de gebakken sjalot.

Voedingswaarde

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!