Hoisinballetjes

Yvette van Boven Hoisinballetjes - delicious


aantal 20 | hapje | | oosters |
Geen kerstavond zonder bijzondere hapjes, vinden we. Maak daarom vanmiddag nog deze geweldige hoisinballetjes en serveer ze vanavond op kerstavond!
voorbereiding20 minutes
kooktijd10 minutes
Oven20 minutes
totale tijd50 minutes

ingrediënten

  • 500 g runder- of lamsgehakt
  • 1 eidooier
  • 4 el hoisinsaus 5 el extra voor garnering
  • 1 tl gemberwortel vers, geraspt
  • el mosterd
  • 2 el ketjap
  • 1 bosje munt à 20 g, fijngehakt en wat blaadjes voor de garnering
  • 1 bosje koriander à 20 g, fijngehakt en wat blaadjes voor de garnering
  • 75 g broodkruim of panko of paneermeel
  • zwarte peper uit de molen en evt. zout
  • ook nodig: cocktailprikkers en een ingevette bakplaat

instructies

  • Kneed alle ingrediënten door elkaar. Voeg wat meer hoisinsaus toe als het te droog is of wat meer broodkruim als het te nat is. Rol er ± 20 ballen van ter grootte van een golfballetje. Dek af en bewaar gekoeld tot gebruik. Houd ongeveer 4 eetlepels hoisinsaus en wat verse kruiden apart.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de ballen op een ingevet bakplaat en bak ze in ± 20 min. gaar. Laat ze een beetje afkoelen en doe ze dan over in een grote kom. Schep de achtergehouden hoisinsaus erover en schud de kom zodat alle ballen een laagje saus krijgen. Leg ze een voor een op een mooie schaal, steek er prikkers in en bestrooi met de overgebleven verse kruiden.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Yvette van Boven. Bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Ellen van Mol en Muriël Schrijn
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Yvette van Boven Hoisinballetjes - delicious