Hoemoes kerrie met avocado, gegrilde lente-ui en zachtgekookte eitjes met dukkah

Hoemoes kerrie met avocado, gegrilde lente-ui en zachtgekookte eitjes met dukkah

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, weekend | midden-oosters |

Serveer hoemoes kerrie van Maza als bijgerecht of hapje, door het te garneren met zachtgekookte eitjes, avocado en lente-ui. 

Kooktijd:20

Ingrediënten

  • 1 bosje lente-ui
  • 2 el amandelen geroosterd
  • 2 el hazelnoten geroosterd
  • ½ el venkelzaad
  • ½ el komijnzaad
  • ½ el anijszaad
  • ½ el korianderzaad
  • 1 bakje Maza hoemoes kerrie
  • 2 kleine rijpe avocado’s in plakjes
  • 4 eieren gekookt
  • optioneel: 3 el geroosterde kikkererwten kant en klaar
  • Voor erbij: krokante pitadriehoekjes

Instructies

  1. Gril de lente–uien op de bbq of in de grilpan tot ze blakeren en zacht zijn. Snijd het groen eraf.
  2. Rooster de noten in een hete oven tot licht goudbruin. Stamp ze in een vijzel fijn met de noten, venkel-, komijn-, anijs-, korianderzaad en de geroosterde kikkererwten en wat grof zout: dit is je dukkah.
  3. Kook de eieren in 3-4 min. zacht. Laat schrikken, pel en halveer ze.
  4. Snijd de avocado’s in plakjes.
  5. Verdeel de hoemoes kerrie over mooie schaaltjes in een cirkel, leg in ieder schaaltje een lente-ui, twee eihelften, een paar plakjes avocado en bestrooi rijkelijk met dukkah. Serveer met krokante pitadriehoekjes.

Voedingswaarde

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Beeld: Zelfspot. delicious. in samenwerking met maza. 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!