vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, weekend |
midden-oosters |
Serveer hoemoes kerrie van Maza als bijgerecht of hapje, door het te garneren met zachtgekookte eitjes, avocado en lente-ui.
Ingrediënten
- 1 bosje lente-ui
- 2 el amandelen geroosterd
- 2 el hazelnoten geroosterd
- ½ el venkelzaad
- ½ el komijnzaad
- ½ el anijszaad
- ½ el korianderzaad
- 1 bakje Maza hoemoes kerrie
- 2 kleine rijpe avocado’s in plakjes
- 4 eieren gekookt
- optioneel: 3 el geroosterde kikkererwten kant en klaar
- Voor erbij: krokante pitadriehoekjes
Instructies
- Gril de lente–uien op de bbq of in de grilpan tot ze blakeren en zacht zijn. Snijd het groen eraf.
- Rooster de noten in een hete oven tot licht goudbruin. Stamp ze in een vijzel fijn met de noten, venkel-, komijn-, anijs-, korianderzaad en de geroosterde kikkererwten en wat grof zout: dit is je dukkah.
- Kook de eieren in 3-4 min. zacht. Laat schrikken, pel en halveer ze.
- Snijd de avocado’s in plakjes.
- Verdeel de hoemoes kerrie over mooie schaaltjes in een cirkel, leg in ieder schaaltje een lente-ui, twee eihelften, een paar plakjes avocado en bestrooi rijkelijk met dukkah. Serveer met krokante pitadriehoekjes.
Voedingswaarde
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Beeld: Zelfspot. delicious. in samenwerking met maza. Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!