hazelnoot-amaretti met hazelnootlikeur

Hazelnoot-amaretti met hazelnootlikeur

De huidige special van delicious. staat helemaal in het teken van Italië. Ben je helemaal in de Italiaanse sferen, maak dan ook dit recept: hazelnoot-amaretti met hazelnootlikeur!

Chewy vanbinnen met een crunchy bovenkant en een extra hazelnootkick! Deze koekjes zijn perfect voor als je zin hebt in een zoete versnapering. Bestel de special hier!

Hazelnoot-amaretti met hazelnootlikeur

aantal 16 | koek, koekje, zoet | feestdagen, feestelijk, weekend | italiaans |
Italianen dopen hun koekjes graag in een drankje, of het nu hete espresso, geurige thee of een glas vin santo is. De lekkerste koekjes bak je thuis zelf, en variëren op de traditionele exemplaren mag, dat doen wij ook. Dus gebruik gerust hazelnoten in plaats van amandelen, net wat je in huis hebt.
voorbereiding30 minutes
kooktijd20 minutes
rusten30 minutes
totale tijd1 hour 20 minutes

ingrediënten

  • 2 eiwitten op kamertemperatuur
  • 180 g fijne kristalsuiker
  • 250 g hazelnoten fijngemalen
  • 3 el hazelnootlikeur
  • ± 30 g pure chocolate chips

instructies

  • Meng de eiwitten met 130 g van de suiker, de gemalen hazelnoten en de hazelnootlikeur in een grote kom, zodat je plakkerig deeg krijgt.
  • Vorm met iets vochtige handen hiervan 16 deegballetjes van elk 1 opgehoopte eetlepel en rol ze door de rest van de
  • suiker. Duw met het topje van je wijsvinger een holte in het midden van elk balletje. Verdeel wat chocolate chips over de holtes.
  • Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg de koekjes op de bakplaat. Laat ze 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
  • Bak de amaretti 15-18 min. tot de onderkant stevig en bruin is, en de bovenkant barstjes krijgt, maar nog wel zacht aanvoelt. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Voedingswaarde:
calorieën: 168kcal
|
eiwit: 3g
|
vet: 10g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
Tip: Deze koekjes zijn 1 week luchtdicht te bewaren.
Recepten, bereiding: Silvia Colloca, fotografie: Chris Court, Styling: Justine Poole
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 7x Italiaanse koekjes die je blijft maken | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)

Hazelnoot-amaretti met hazelnootlikeur
Recepten, bereiding: Silvia Colloca, fotografie: Chris Court, Styling: Justine Poole