aantal 25 |
koek |
|
hollands |
Deze krokante haverkoekjes zijn super makkelijk om te maken en oh zó lekker.Nog zo'n lekker koekje: Hollandse spritsen.
Ingrediënten
- 175 g tarwebloem
- 50 g volkorenmeel of gebruik tarwebloem
- 80 g havervlokken
- 1 tl bakpoeder
- 100 g lichtbruine basterdsuiker + extra om te bestrooien
- 90 g boter gesmolten
- ± 75 ml melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°Meng de bloem en het meel met 60 g van de havervlokken, ½ tl zout, het bakpoeder en de suiker in een kom. Giet er de boter en ± 50 ml melk bij en meng tot een mooi deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het nog plakkerig is of wat extra melk als het te droog en brokkelig is.
- Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dunne lap van ± 30 x 30 cm. Bestrooi met de rest van de havervlokken en nog wat basterdsuiker en rol nog 1 keer met de deegroller over het deeg zodat ze blijven vastplakken aan het deeg. Snijd rechthoeken van het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in het midden van de oven lichtbruin en gaar in ± 15 min. Draai de bakplaat halverwege voor een mooi gelijkmatig resultaat. Neem uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen.
Voedingswaarde
Wil je een leuke twist geven aan je haverkoekjes?
- Meng 20 grof gemalen hazelnoten door het deeg en bestrooi met nog 10 g extra gemalen hazelnoten voor hazelnootkoekjes.
- Meng 60 g muesli door het deeg in plaats van de havervlokken voor mueslikoekjes. Snijd grote stukken noot en zuidvruchten iets kleiner.
Recept: Dosia Brewer. Beeld: iStock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!