aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
oostenrijks |
Ga mee op culinaire wereldreis met Janneke Philippi en maak deze heerlijke hartige kaiserschmarrn met prei & spek uit Oostenrijk. Liever zonder vlees? Laat het spek weg en doe een handvol geraspte kaas bij het beslag.
Ingrediënten
- 500 g prei
- 100 g gerookt ontbijtspek plakjes
- 6 eieren
- 200 g bloem
- 200 ml melk
- 4 el rozijnen
- 2 el dadelstroop
- voorraad 75 g boter
Instructies
- Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes. Smelt in een grote koekenpan 25 g boter. Bak de prei in 5 min. zacht en gaar. Bak in een tweede grote koekenpan het spek krokant uit. Schep de prei en het spek uit de pan.
- Splits intussen de eieren. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf. Zeef de bloem boven de kom met dooiers. Schenk langzaam de melk erbij en klop tot een glad beslag. Spatel heteiwit er luchtig door.
- Verdeel de rest van de boter over de twee koekenpannen en laat smelten. Verdeel het beslag over de pannen. Verdeel de prei en de rozijnen over het beslag. Bak de pannenkoeken 2-3 min. tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant net stevig, zet het vuur niet te hoog.
- Keer de pannenkoeken en bak ook de andere kant in 2-3 min. goudbruin; snijd de pannenkoeken intussen met twee spatels in stukjes.
- Schep de kaiserschmarrn op de borden. Serveer met het spek en de dadelstroop.
Voedingswaarde
calorieën: 514kcal
eiwit: 21g
vet: 29g
koolhydraten: 40g
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!