aantal 6 |
gebak |
doordeweeks |
hollands |
In Janneke Phillipi's appeltaartboek vind je meer dan 70 originele appeltaartrecepten. Zo ook de appelflap. Met de klassieke appelflap kun je volop variëren. Aan deze rechthoekige ‘hand pie’, zoals de Amerikanen deze traktatie zo mooi noemen, voegen we nog wat walnoten toe. Als je van appelflappen houdt, moet je zeker eens deze appeltaartjes met sauternes-stroop proberen.
Ingrediënten
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 1 handappel
- 2 el suiker
- ½ tl kaneel
- 3 el grof gehakte walnoten
- 1 ei
- ook nodig bakplaat met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°
- Laat de deegplakjes ontdooien. Schil intussen de appel, snijd in vieren en haal het klokhuis eruit. Snijd de appel in dunne schijfjes en meng ze met de suiker, de kaneel en de walnoten.
- Halveer de deegplakjes. Verdeel het appel-notenmengsel over de helft van de deegplakjes; laat de randen vrij. Maak het deeg rond de appelvulling met een beetje water vochtig. Leg er een tweede deeg- plakje op en druk de naden met een vork goed aan.
- Leg de appelpakketjes op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk het deeg er dun mee. Strooi er wat extra suiker over. Maak met een mes een paar inkepingen in elke appelflap.
- Bak de hand pie’s in de voorverwarmde oven in ± 20 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
calorieën: 248kcal
eiwit: 3g
vet: 9g
koolhydraten: 39g
Recept & Productie: Janneke Philippi. Uit het boek: Appeltaart bij Janneke Thuis
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!