nr.1 foodmagazine

Halloumi-lamsvleesspiesen met honing-kruidenboter

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
halloumi-lamsvleesspiesen
aantal 20 | hoofdgerecht | zomer | |
Weer eens wat anders, deze spiesen met halloumi, lamsvlees en honing-kruidenboter. Lekker voor bij de barbecue, maar ook als onderdeel van een buffet of tafel vol hapjes.
kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

spiesen

  • 750 g lamsfilet in blokjes van 2 cm
  • 500 g halloumi in blokjes van 2 cm +
  • 4 el olijfolie
  • 2 citroenen gehalveerd
  • muntblaadjes in stukjes gescheurd

honing-kruidenboter

  • 150 g boter zacht
  • 3 el honing
  • 2 tl oregano gedroogd
  • 2 tl munt gedroogd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • ook nodig: 20 metalen satéprikkers

instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de honingboter in een kom.
  • Steek afwisselend 3 blokjes lamsvlees en 3 blokjes halloumi aan elke spies en bestrijk met de olie. Verhit op hoog vuur een grote grillpan. Gril hierin de spiesen in porties 1-2 min. per kant. Kwast de spiesen in met 1 el honingboter en bak ze nog 1-2 min. tot ze mooi glanzen en schroeiplekjes krijgen. Leg ze op een schaal en laat ze los afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
  • Verhit intussen de gebruikte pan op hoog vuur en bak de halve citroenen met het snijvlak omlaag 1-2 min. tot de randjes licht kleuren. Knijp de halve citroenen uit over de spiesen, garneer met de munt en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mender. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Wilson. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


halloumi-lamsvleesspiesen