aantal 20 |
hoofdgerecht |
zomer |
|
Weer eens wat anders, deze spiesen met halloumi, lamsvlees en honing-kruidenboter. Lekker voor bij de barbecue, maar ook als onderdeel van een buffet of tafel vol hapjes.
kooktijd40 minutes minutes
totale tijd40 minutes minutes
ingrediënten
spiesen
- 750 g lamsfilet in blokjes van 2 cm
- 500 g halloumi in blokjes van 2 cm +
- 4 el olijfolie
- 2 citroenen gehalveerd
- muntblaadjes in stukjes gescheurd
honing-kruidenboter
- 150 g boter zacht
- 3 el honing
- 2 tl oregano gedroogd
- 2 tl munt gedroogd
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- ook nodig: 20 metalen satéprikkers
instructies
- Meng alle ingrediënten voor de honingboter in een kom.
- Steek afwisselend 3 blokjes lamsvlees en 3 blokjes halloumi aan elke spies en bestrijk met de olie. Verhit op hoog vuur een grote grillpan. Gril hierin de spiesen in porties 1-2 min. per kant. Kwast de spiesen in met 1 el honingboter en bak ze nog 1-2 min. tot ze mooi glanzen en schroeiplekjes krijgen. Leg ze op een schaal en laat ze los afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
- Verhit intussen de gebruikte pan op hoog vuur en bak de halve citroenen met het snijvlak omlaag 1-2 min. tot de randjes licht kleuren. Knijp de halve citroenen uit over de spiesen, garneer met de munt en serveer.
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mender. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Wilson. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!