Je kent misschien de Haagse bluf, maar deze Haarlemse variant wil je ook niet missen! De frisse fruitsmaken combineren perfect met de romige yoghurt en knapperige wafeltjes. En die mooie laagjes in het glas maken het helemaal af. Een simpel dessert dat in een handomdraai op tafel staat – ideaal om je doordeweekse dag lekker mee af te sluiten!
Haarlemse bluf met wafeltjes
aantal 4 | nagerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk | haarlems, nederlands |
Tip: maak deze bluf liever niet van tevoren, het opgeklopte eiwit zakt in als de bluf meer dan 1 uur van tevoren wordt gemaakt.
Ingrediënten
- 1 heel vers eiwit*, maat M
- 85 ml zwartebessensap
- ½ el citroensap
- 300 ml Griekse yoghurt
- handje bosbessen
- 8 wafeltjes*
- voorraad 25 g fijne kristalsuiker
- mespunt kruidnagelpoeder
Instructies
- Klop in een brandschone kom de eiwitten met het bessensap, suiker, kruidnagelpoeder, een snuf zout en het citroensap in 10 min. tot een luchtige massa.
- Schep in glazen een laagje yoghurt, dan een verkruimeld wafeltje, schep daarop de bluf en zet tot gebruik in de koelkast. Top af met de bosbessen en serveer met de wafeltjes.
Voedingswaarde
- calorieën: 269 kcal
- eiwit: 6 g
- vet: 15 g
- koolhydraten: 28 g
RECEPTEN REDACTIE DELICIOUS., FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, STYLING CYN FERDINANDUS, BEREIDING YVONNE JIMMINK
* Let op: omdat de eiwitten rauw blijven, is dit toetje niet geschikt voor kwetsbare groepen. Het eiwit van heel vers ei blijft na het kloppen langer stijf.
* Koop mooie wafeltjes bij de supermarkt. Steek ze in de bluf of verkruimel ze vlak voor serveren als crunch erboven.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: amandelcake met vanille-mokkasaus