vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
indiaas |
Kedgeree, een bekend Indiaas rijstgerecht, is ideaal om een flinke portie groenten in te doen. Zorg dat de bereidingstijd van de groenten niet langer dan 10 min. is. Maak anders de stukjes groenten kleiner, dan is de bereidingstijd korter.
Ingrediënten
- 3 el olie
- 1 ui fijngesneden
- 300 g prei in dunne ringen
- 180 g vegetarisch gehakt*
- 1 tl gemalen koriander
- 2 tl kerrie
- 100 g rode linzen
- 750 ml groentebouillon van tabletten
- 200 g snelkook zilvervliesrijst
- 200 g biotuinerwten
- 200 g peultjes
- 2 eieren
- 3 el peterselie fijngesneden
Instructies
- Verwarm in een hapjespan of wok de olie. Bak hierin de ui en prei in ± 3 min. totdat ze wat zachter zijn. Schep het vegagehakt met de koriander en kerrie erdoor en bak 1 min. mee.
- Voeg de linzen toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de linzen ± 10 min.
- Doe de rijst en tuinerwten erbij en kook met de deksel op de pan nog ± 10 min. Doe 5 min. voor het einde van de kooktijd ook de peultjes erbij en sluit de pan weer.
- Kook intussen de eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes.
- Schep de kedgeree om en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 4 borden, leg de partjes ei erbij en bestrooi met peterselie.
Voedingswaarde
* Vegetarisch gehakt vind je bij de vleesvervangers in het koelvak in de supermarkt.
Recepten, Styling en Bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!