groentefriet met gefrituurde uien

groentefriet met gefrituurde uien

Chique diners zijn fijn, maar eten met je handen is ook leuk. Het is toch één groot feest om je tafel zo vol te zetten en je gasten vrij te laten om alles met de hand te eten?! Zet de tafel vol met deze groentefrietjes.

Lees ook: De allerlekkerste knapperige friet bakken: onze beste tips

Groentefriet met gefrituurde uien

lactosevrij, veganistisch
aantal 4 | bijgerecht, borrelhap, Borrelhapje | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | | lactosevrij, vegan
Met dit feest van gefrituurde groente wordt snacken nóg beter.
Kooktijd40 minutes

Ingrediënten

  • 2 grote gele frietaardappels, bijv. Frieslander
  • 2 venkels
  • 1 courgette
  • 1 kg sjalotten
  • 150 g semolina
  • olie, om in te frituren
  • mix van 1 tl zwarte peperkorrels 1 tl witte peperkorrels, 1 tl roze peperkorrels en 1 el grof zeezout

Instructies

  • Snijd de aardappels in hele dunne lucifers. Spoel ze goed af en dep droog.
  • Snijd de venkel op de mandoline in dunne maar niet flinterdunne plakjes.
  • Snijd de courgette in de lengte in kwarten, haal de zaadlijsten eruit en snijd de kwarten in dunne reepjes.
  • Snijd de sjalotten in dunne reepjes tot driekwart, laat het kontje vast. Spreid de sjalotten uit als een ‘bloem’.
  • Bestrooi een bord met semolina.
  • Verhit de olie tot 180°C.
  • Haal alle groente licht door de semolina. Frituur 5 min. in de olie. Laat even op keukenpapier. Houd de olie heet.
  • Stamp de peperkorrels fijn met het zout.
  • Frituur de groente nogmaals goudbruin en laat weer uitlekken.
  • Verdeel daarna snel de nog warme gefrituurde groente over het papier op tafel en bestrooi met het peperzout.

Voedingswaarde

calorieën: 661kcal
eiwit: 9g
vet: 51g
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
RECEPT: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: MARTINE STEENSTRA
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!