groentecurry met paratha-brood

groentecurry met paratha-brood
RECEPT, FOODSTYLING OPEL KHAN FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING DAVID MORGAN

Proef de smaken van Bengalen met deze groentecurry en zelfgemaakt paratha-brood. Chef Opel Khan geeft een moderne twist aan dit traditionele gerecht – heerlijk kruidig en perfect om te dippen! Dit en nog veel meer vind je in het delicious. nummer wat nu in de winkel ligt of bestel hem hier:

Groentecurry met paratha-brood

lactosevrij, vegetarisch
aantal 6 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | indiaas | lactosevrij, vegetarisch
Deze groentecurry maak je met bloemkool, aardappel, pompoen en lekker veel kruiden en specerijen.
Voorbereiding50 minutes
Rusten30 minutes
Totale tijd1 hour 20 minutes

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 35 g ghee, gesmolten + extra
  • 100 ml plantaardige olie
  • 1 el zwarte mosterdzaadjes (online of mediterrane supermarkt)
  • ½ tl gemalen kurkuma
  • ½ tl zoet paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl nigellazaad
  • ½ tl venkelzaad
  • 1 bloemkool, 650 g, in kleine roosjes
  • 500 g donkergroene Japanse pompoen, geschild, in 2 cm-blokjes
  • 2 grote aardappels, geschild, in 2 cm-stukken
  • takjes koriander, om te serveren

Instructies

  • Meng voor de paratha de bloem, ¼ tl fijn zout en de ghee in een grote kom. Voeg geleidelijk 180 ml water toe en roer tot het mengsel een deeg vormt. Kneed tot een gladde bal. Dek af met een vochtige theedoek en laat ± 30 min. rusten.
  • Verhit intussen de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het mosterdzaad, de kurkuma, paprika, komijn, het nigella- en venkelzaad toe en bak, al roerend, 1 min. of tot de zaadjes gaan knetteren. Voeg de bloemkool, pompoen en aardappel toe en bak al roerend ± 3 min. Voeg 250 ml water toe en breng goed op smaak met zout. Zet het vuur middelhoog en kook, afgedekt en af en toe roerend, ± 25 min. of tot de groenten net zacht zijn.
  • Kneed het deeg licht – het zal in het begin plakkerig zijn en soepel worden tijdens het kneden – en verdeel het in 8 porties. Rol elke portie tot een bal en dek af. Rol elke bal tot een cirkel van ± 17 cm Ø. Bestrijk met ghee en rol strak van de onderkant naar een dunne slang. Begin aan 1 uiteinde en rol de slang op tot een spiraal/slak. Herhaal met de overige deegballen. Rol elke spiraal uit tot een cirkel van ± 17 cm.
  • Verhit een beetje ghee in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Bak een paratha ± 2 min. per kant tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm onder een theedoek. Voeg telkens wat ghee toe voordat je de volgende paratha bakt. Serveer de curry met het warme paratha-brood.

Voedingswaarde

calorieën: 417kcal
eiwit: 8g
vet: 24g
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
RECEPT, FOODSTYLING: OPEL KHAN, FOTOGRAFIE: ALAN JENSEN, STYLING: DAVID MORGAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!