curry met zalm en groene kool

curry met zalm en groene kool
Studio Philippi
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Janneke maakt heerlijk comfortfood vol met specerijen. Haar kruidig gestoofde koolcurry met kokos en zalm hoort daar ook bij. Je gebruikt er groene kool voor, dat behoudt zijn structuur als je het niet te lang gaart en is erg lekker met garam masala en kokosmelk.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 2 el kokosolie*
  • 2 rode uien grof gesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el garam masala*
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 600 g groenekoolblad grof gesneden
  • 1 kokosmelk blik à 400 ml
  • 2 el amandelen geroosterd, geschaafd
  • 1 bosje koriander grof gesneden
  • 1 limoen in partjes
  • 500 g zalmfilet grof in 8-12 stukken gescheurd

Instructies

Zo maak je de koolcurry:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de uien met de knoflook 3 min. op halfhoog vuur goudbruin. Schep de garam masala, het paprikapoeder en kerriepoeder erdoor.
  • Voeg de gesneden kool toe, schep om en smoor het blad met een flinke scheut water 4 min. zodat het zachter is. Schenk de kokos- melk erbij en breng tegen de kook aan.
  • Draai het vuur laag en laat nog 5 min. stoven. Leg de zalmstukken op het gerecht en stoof afgedekt in 4-5 min. zachtjes, tot de zalm nog rosé en sappig vanbinnen is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de koolcurry over en bestrooi met de amandelen en de koriander. Serveer met de partjes limoen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Kokosolie en garam masala zijn bij de meeste supermarkten en natuurwinkels te koop. Gebruik i.p.v. kokosolie evt. boter.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!