Groene kidneybonen met worst en koriander-yoghurt

koriander-yoghurt


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, zomer | |
Je kunt van het worstvlees ook kleine balletjes draaien en die bakken. Kinderen vinden dat een leuke klusje! Serveer de koriander-yoghurt er los bij. Niet iedereen is immers dol op koriander.
kooktijd45 minutes

ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 2 el arachide-olie of milde olijfolie
  • 4 verse worstjes of saucijzen
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • tl komijn gemalen
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
  • 2 blikken groene kidneybonen à 400 g, uitgelekt
  • 150 g yoghurt Turkse
  • 1 bosje koriander fijngesneden
  • groene jalapeñopepers pot, voor erbij

instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen in een braadpan de olijfolie. Bak de worsten rondom bruin en neem ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui en de knoflook 1 min. Schep de komijn erdoor.
  • Voeg de tomaatblokjes toe en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de worsten terug in de pan en stoof ze in 10-15 min. (afhankelijk van de dikte van de worst) zachtjes gaar. Voeg de kidneybonen toe en warm ze nog 3-4 min. mee.
  • Schep intussen de yoghurt in een schaaltje, schep de helft van de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de worst met de bonen en de saus over 4 borden. Leg er wat jalapeñopepers op. Schep er een beetje yoghurt op en bestrooi met de rest van de koriander. Geef de rijst erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


koriander-yoghurt