aantal 4 |
ontbijt |
doordeweeks |
midden-oosters |
Begin je dag goed met een fijne pap! Wil je eens iets anders dan havermoutpap? Probeer deze pap op basis van griesmeel eens: lekker zoet door de dadels en een tikje hartig door de saffraan.
kooktijd10 minutes minutes
totale tijd10 minutes minutes
ingrediënten
- 1 l melk
- 10 draadjes saffraan
- 100 g griesmeel
- basterdsuiker gele, naar smaak
- 30 g chocolade cruesli
- 4 medjoul dadels* grof gehakt
instructies
- Breng de melk met de saffraan en een snuf zout aan de kook. Strooi er al kloppend met een garde de griesmeel door. Laat al kloppend nog 3-4 min. doorkoken tot een mooie gebonden griesmeelpap. Roer goed over de bodem, griesmeel kan snel aanzetten.
- Breng op smaak met de basterdsuiker, verdeel over 4 kommen en bestrooi met de cruesli en de gehakte dadels.
auteur: delicious.
* Medjoul-dadels zijn verse dadels van een bepaald ras met een hele fijne smaak, mooie glans en zacht vruchtvlees.
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Recepten: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!