De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Griesmeelpap met saffraan en dadels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 4 | ontbijt | doordeweeks | midden-oosters |
Begin je dag goed met een fijne pap! Wil je eens iets anders dan havermoutpap? Probeer deze pap op basis van griesmeel eens: lekker zoet door de dadels en een tikje hartig door de saffraan.
kooktijd10 minuten
totale tijd10 minuten

ingrediënten

  • 1 l melk
  • 10 draadjes saffraan
  • 100 g griesmeel
  • basterdsuiker gele, naar smaak
  • 30 g chocolade cruesli
  • 4 medjoul dadels* grof gehakt

instructies

  • Breng de melk met de saffraan en een snuf zout aan de kook. Strooi er al kloppend met een garde de griesmeel door. Laat al kloppend nog 3-4 min. doorkoken tot een mooie gebonden griesmeelpap. Roer goed over de bodem, griesmeel kan snel aanzetten.
  • Breng op smaak met de basterdsuiker, verdeel over 4 kommen en bestrooi met de cruesli en de gehakte dadels.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Medjoul-dadels zijn verse dadels van een bepaald ras met een hele fijne smaak, mooie glans en zacht vruchtvlees.
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Recepten: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!