Griesmeelpap met saffraan en dadels

Griesmeelpap met saffraan en dadels

aantal 4 | ontbijt | doordeweeks | midden-oosters |

Begin je dag goed met een fijne pap! Wil je eens iets anders dan havermoutpap? Probeer deze pap op basis van griesmeel eens: lekker zoet door de dadels en een tikje hartig door de saffraan.

Kooktijd:10

Totale tijd:10

Ingrediënten

  • 1 l melk
  • 10 draadjes saffraan
  • 100 g griesmeel
  • basterdsuiker gele, naar smaak
  • 30 g chocolade cruesli
  • 4 medjoul dadels* grof gehakt

Instructies

  1. Breng de melk met de saffraan en een snuf zout aan de kook. Strooi er al kloppend met een garde de griesmeel door. Laat al kloppend nog 3-4 min. doorkoken tot een mooie gebonden griesmeelpap. Roer goed over de bodem, griesmeel kan snel aanzetten.
  2. Breng op smaak met de basterdsuiker, verdeel over 4 kommen en bestrooi met de cruesli en de gehakte dadels.

Voedingswaarde

* Medjoul-dadels zijn verse dadels van een bepaald ras met een hele fijne smaak, mooie glans en zacht vruchtvlees.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Recepten: Dosia Brewer

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!