Grappa-truffels

Grappa-truffels

aantal 20 | zoet | vaderdag, valentijn | |
Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven elke maand recepten met (h)eerlijke fairtrade chocolade, zoals deze chocoladetruffels. Die perfect zijn voor vaderdag!

Ingrediënten

  • 200 g chocolade puur, Fairtrade, fijngehakt
  • 60 g roomboter in blokjes
  • 50 ml slagroom
  • 2 el grappa
  • cacaopoeder Fairtrade
  • extra nodig: kleine vierkante ovenschaal, bakpapier & een mooi doosje met lief kaartje om te verpakken

Instructies

  • Smelt in een kleine pan met dikke bodem de chocolade met de boter op laag vuur. Neem de pan van het vuur zodra de chocolade voor 3/4 is gesmolten. Laat de chocolade met de boter al roerende helemaal smelten. Voeg de slagroom met de grappa toe en roer glad. 
  • Bekleed een kleine vierkante ovenschaal met bakpapier, vouw het papier goed in de hoeken en tegen de rand, en schenk er de vloeibare truffelmassa in. Laat afkoelen tot de truffel voldoende stevig is om er met vochtige handen zo’n 20 kleine balletjes van te rollen. Leg de truffels in één laag op een plat bord en laat ze in de koelkast verder opstijven. 
  • Rol de truffels vlak voor je ze verpakt rijkelijk door de cacaopoeder. De fluweelzachte truffels smaken het best op kamertemperatuur.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!