aantal 6 |
drankje |
winter |
spaans |
Deze grand sangria ontleent z’n naam aan de sinaasappellikeur op basis van cognac. Vers sinaasappelsap geeft meer dimensie. De cognac ondersteunt de heftige smaken van de rode wijn. Heerlijk voor, tijdens en ook na kerst!Probeer ook een van onze andere favoriete sangria-recepten.
Ingrediënten
- 1-2 bloedsinaasappels
- 1 granaatappel pitjes
- 1 kaneelstokje
- 550 ml rode wijn shiraz or rioja
- 200 ml sinaasappelsap vers
- 100 ml sinaasappellikeur
- 75 ml suikersiroop
- 75 ml citroensap vers
- 1 nootmuskaat
- ook nodig: ijsblokjes grote karaf
Instructies
- Vul een grote karaf met ijsblokjes. Doe de schijfjes bloedsinaasappel, granaatappel en kaneel erbij. Schenk de rode wijn, vers sinaasappelsap, grand marnier, suikersiroop, citroensap erbij.
- Roer alles even kort door en garneer met wat vers geraspt nootmuskaat. Serveer de karaf met wat glazen vol ijsblokjes en wat extra garneringen in elk glas.
Voedingswaarde
Recept: Tess Posthumus. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Victor Delaunay. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!