Gin-tonic met cranberry’s

gin-tonic
vegetarisch
aantal 1 | drankje | kerst, winter | | vegetarisch
Valli Little haalt de kerst in huis door een Brits menu te maken, geïnspireerd op de gerechten uit haar jeugd. Waaronder met deze gin-tonic met frisse cranberry’s, die je een paar weken van tevoren maakt. 
Ook zo gek op gin-tonic? Maak dan snel deze gin-tonictaart met gekonfijte citroen.
kooktijd5 minutes
totale tijd5 minutes

ingrediënten

  • 500 g cranberry's diepvries, ontdooid + extra voor garneren
  • 1 sinaasappel bio, schil + extra voor garneren
  • 500 g kirstalsuiker fijn
  • 600 ml gin
  • tonic voor serveren
  • ook nodig: 2 l pot gesteriliseerd

instructies

  • Doe de cranberry’s, sinaasappelschil, suiker en gin in de gesteriliseerde pot. Sluit goed af en zet 2-4 weken op een koele, donkere plek. Schud de pot elke dag om er zeker van te zijn dat alle suiker oplost. Schenk door een zeef in gesteriliseerde flessen.
  • (begin vlak voor het opdienen) Serveer de gin in mooie glazen, bijgevuld met tonic en gegarneerd met de extra sinaasappelschil en cranberry’s.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Je kunt deze drank tot 1 jaar in de koelkast bewaren. Begin 2-4 weken van tevoren.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


gin-tonic