gin-tonic met cranberry’s

gin-tonic met cranberry’s
Voorkeur: vegetarisch

aantal 1 | drankje | kerst, winter | | vegetarisch

Valli Little haalt de kerst in huis door een Brits menu te maken, geïnspireerd op de gerechten uit haar jeugd. Waaronder met deze gin-tonic met frisse cranberry’s, die je een paar weken van tevoren maakt. 

Kooktijd:5

Totale tijd:5

Ingrediënten

  • 500 g cranberry’s diepvries, ontdooid + extra voor garneren
  • 1 sinaasappel bio, schil + extra voor garneren
  • 500 g kirstalsuiker fijn
  • 600 ml gin
  • tonic voor serveren
  • ook nodig: 2 l pot gesteriliseerd

Instructies

  1. Doe de cranberry’s, sinaasappelschil, suiker en gin in de gesteriliseerde pot. Sluit goed af en zet 2-4 weken op een koele, donkere plek. Schud de pot elke dag om er zeker van te zijn dat alle suiker oplost. Schenk door een zeef in gesteriliseerde flessen.
  2. (begin vlak voor het opdienen) Serveer de gin in mooie glazen, bijgevuld met tonic en gegarneerd met de extra sinaasappelschil en cranberry’s.

Voedingswaarde

* Je kunt deze drank tot 1 jaar in de koelkast bewaren. Begin 2-4 weken van tevoren.

Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook zo gek op gin-tonic? Maak dan snel deze gin-tonictaart met gekonfijte citroen.