Het weekendmenu van Liselore Bus staat in het teken van pepers! Rode, gele en groene in allerlei soorten en maten. Vooraf dorade met peper en nectarine, dan zoete aardappel met twee pepers en toe habanero-aardbeien met choco-mousse.
Alle recepten vind je in het juni-nummer van delicious.
glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij
Gepofte zoete aardappels kun je met van alles vullen. Kies voor krokant gehakt of kikkererwten, of neem het allebei!
Kookgerei
- ook nodig: mandoline, spuitflesje of spuitzak
Ingrediënten
- 100 ml wittewijnazijn
- 1 el rietsuiker
- 1 verse jalapeño, of meer naar smaak, in dunne ringetjes
- 200 g radijsjes, in flinterdunne plakjes (mandoline)
- 175 g snoepgroente paprikamix, in dunne ringetjes
- 4 middelgrote zoete aardappels, of 8 kleine
- 310 g kikkererwten blik, uitlekgewicht 265 g, afgespoeld en uitgelekt
- 3 el olijfolie
- 1 tl chipotle-chilipoeder
- 300 g half-om-halfgehakt
- 2 tl picadillo-kruiden specerijenmix, jonnie boer
- 100 g feta, verkruimeld
- chipotlemayonaise, voor erover
- avocadoroom
- 1 eetrijpe avocado
- 1 el jalapeño-plakjes uit pot + wat aanhangend vocht
- 50 g zure room
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C. verwarm de azijn met de rietsuiker, verse jalapeño-ringetjes en 100 ml water in een steelpan. laat de suiker al roerend oplossen. doe de radijs en paprikaringen in een hittebestendige kom, giet het azijnmengsel erover en laat staan op kamertemperatuur tot gebruik.
- Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. leg ze in een ovenschaal en pof ± 1 uur in de oven of tot ze zacht zijn wanneer je er met een mes in prikt.
- Schep de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat om met 1 el olijfolie en het chipotle-chilipoeder. zet bij de zoete aardappels in de oven en rooster ± 30-35 min. tot de kikkererwten krokant zijn.
- Verhit de resterende 2 el olie in een koekenpan en voeg het gehakt toe. bak in ± 5 min. rul. voeg de picadillo-kruiden toe en bak nog ± 5 min. tot het gehakt krokant is.
- Neem de zoete aardappels en de kikkererwten uit de oven, maar laat de oven aan staan. maak een kruis in de bovenkant van de zoete aardappels en duw ze een beetje open. verdeel de feta erover en bak in ± 10 min. goudbruin in de oven.
- Pureer intussen de avocado met de jalapeño-plakjes en zure room glad. voeg ook iets van het vocht uit de pot toe om het iets dunner te maken, verdun zo nodig ook nog met wat water. breng op smaak met peper en zout. schep in het spuitflesje of de spuitzak.
- Leg de zoete aardappels op een schaal en vul de helft van de aardappels met gehakt en de andere helft met kikkererwten. besprenkel met de avocadoroom, chipotlemayo en maak af met de ingelegde radijs en paprika.
Voedingswaarde
calorieën: 719kcal
eiwit: 28g
vet: 42g
koolhydraten: 51g
Tip: Je kunt natuurlijk ook alle aardappels vullen met zowel het gehakt als de kikkererwten.
RECEPTEN: LISELORE BUS | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX | STYLING, FOODSTYLING: LES FILLES ROUGES.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Liselore maakte eerder: crispy rice bowl met miso-beef tataki