Onze GELUKSBUBBEL staat symbool voor meer dan alleen bubbels in je glas – het draait om alles wat je in de feeststemming brengt. Want waarom wachten? De voorpret begint nu in het 1e kerstnummer van delicious.magazine in de winkel ligt! Denk aan wolken meringue, geklopte – ook hartige! – room, schuim en parels tot gebakken lucht in soezen, tussen laagjes, in crème of saus en voorafjes in kleurige elegante coupes.
Het recept voor deze gevulde uien delen we alvast met je. Nieuwsgierig naar het hele nummer? Bestel ‘m hier.
Gevulde uien op z’n Indiaas
vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, tussengerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
indiaas |
vegetarisch
Breng de authentieke smaken van India naar je keuken met deze pittige gevulde uien! Een heerlijk gerecht boordevol kruidige vulling, perfect voor wie houdt van een beetje extra pit aan tafel.
Ingrediënten
- 500 g kleine uien
- 4 el olie
- 1 grote ui fijngesneden
- 6 tenen knoflook geplet
- 25 g verse gember fijngesneden
- 1 groene peper fijngesneden
- 250 g passata
- kant-en-klare paratha’s platbrood en yoghurt, voor erbij
masala
- 50 g geroosterde pinda’s fijngehakt
- 2 el mosterdolie of arachideolie
- 6 tenen knoflook fijngehakt
- 25 g verse gember fijngehakt
- ½ bosje koriander fijngesneden + extra takjes, voor erover
- 1½ tl gemalen venkelzaad
- 1 tl garam masala
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl witte basterdsuiker
- snuf asafoetida-poeder*
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de masala in een middelgrote kom tot een geheel. Pel de uien en snijd in als een kruis maar snijd niet helemaal door. Vul elke ui met een beetje masala, bewaar de resterende masala. Laat de uien ± 30 min. marineren.
- Kies een middelgrote hapjespan waar de uien in één laag in passen. Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur en voeg de fijngesneden ui toe. Bak in ± 4 min. zacht. Voeg de knoflook en gember toe en bak ± 2 min. Voeg de groene peper toe en bak ± 30 sec. Voeg de passata toe en zet het vuur hoog. Kook ± 2 min. terwijl je voortdurend roert om de aanbaksels los te maken. Laat ± 8 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Voeg de resterende masala toe en bak al roerend ± 2 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en roer er 125 ml heet water door. Leg de gemarineerde uien in de pan en schep er wat saus over. Laat afgedekt 35-40 min. op zacht vuur stoven. Roer regelmatig.
- Garneer de uien met extra koriander en serveer met paratha’s en yoghurt.
Voedingswaarde
calorieën: 470kcal
eiwit: 10g
vet: 30g
koolhydraten: 38g
* Asafoetida-poeder is harspoeder van de plant duivelsdrek, te koop bij de Indiase winkel of de toko.
Recepten & Foodstyling: Helly Raichura, Hayden Quinn, Jeff Workman, Laura Baratto, Ross Lusted, Shuki Rosenboim en Louisa Allan, Fotografie: Alan Jensen, Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 19x de lekkerste Indonesische & Indische recepten (deliciousmagazine.nl)