Het perfecte bijgerecht is een feest voor de gasten en de chef. Want met deze gevulde portobello’s met knoflook-peterselieboter doet de oven het zware werk voor je en zet je toch iets heel feestelijks op tafel.
Alvast meer inspiratie voor het kerstdiner? 10x bijgerechten voor je kerstdiner
Of haal delicious. november in huis!
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Gevulde portobello’s met knoflook-peterselieboter
vegetarisch
aantal 8 |
bijgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst |
|
vegetarisch
Onze held in de keuken? De bakplaat. Kwestie van veel lekkers erop doen, even wachten en een gerecht vol smaak uit de oven halen!
kooktijd10 minuten minuten
oventijd15 minuten minuten
totale tijd25 minuten minuten
ingrediënten
- 70 g boter, op kamertemperatuur
- 2 el fijngesneden bladpeterselie
- 2 tenen knoflook, geperst
- ½ tl biocitroenrasp + 2 tl citroensap
- 8 grote portobello’s
- 3 el extra vergine olijfolie
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 1 el fijngesneden tijmblaadjes + extra takjes tijm om erover te strooien
- 80 ml witte wijn
- 50 g vers broodkruim
- gehalveerde citroenen, voor erbij
instructies
- Verwarm de oven voor op 240℃. Meng de zachte boter met de peterselie, knoflook, citroenrasp en het -sap in een kom en breng de boter op smaak met zout en peper.
- Snijd de steeltjes van de portobello’s en snijd de steeltjes vervolgens klein. Besprenkel de portobello’s met de 3 el olijfolie en leg ze in een ovenschaal met de bolle kant omlaag. Meng in een kom de fijngesneden champignonstelen, sjalotjes, tijm en zout en peper. Vul de holtes van de portobello’s met het mengsel, besprenkel met de witte wijn en verdeel het broodkruim erover. Verdeel de knoflook-peterselieboter er in vlokken over. Bak de paddenstoelen ± 10 min. Zet daarna de grill aan en gril ze in 2-3 min. goudbruin. Serveer met de gehalveerde citroenen.
calorieën: 152kcal
|
eiwit: 3g
|
vet: 11g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING: MIKE MCENEARNEY | FOTOGRAFIE: ALAN JENSEN | STYLING: JUSTINE POOLE
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!