gevulde paprika’s met linzen, geitenkaas & chili-olie

Gevulde paprika met gemarineerde linzen, geitenkaas en chili-olie_preview
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
Janneke: 'Vul paprika's met kruidige spinazie, gemarineerde linzen, romige geitenkaas, gerookte amandelen én mijn nieuwe favoriet: chili-olie.'
voorbereiding15 minutes
kooktijd30 minutes
totale tijd45 minutes

ingrediënten

  • 4 rode en/of gele paprika’s met
  • 4 lamellen, zie tip
  • 3 takjes dille + extra om mee te bestrooien
  • 2 tenen knoflook
  • 60 ml olijfolie extra vierge, 4 el
  • 310 g linzen, blik, uitlekgewicht ± 265 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 400 g spinazie
  • ½ tl gemalen komijn
  • 160 g zachte geitenkaas
  • 2 el gerookte amandelen
  • chili-olie, naar smaak (pot)

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het kapje van de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit. Maak in de onderzijde van de paprika’s een gaatje (zie tip). Zet de paprika’s in een ovenschaal.
  • Snijd de dille fijn. Rasp of pers de knoflook. Meng de dille en de helft van de knoflook met 2 el olijfolie door de linzen. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat marineren tot gebruik.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de rest van de knoflook ± 1 min. Voeg de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de komijn met zout en peper naar smaak toe.
  • Vul de paprika’s met de spinazie. Schep de gemarineerde linzen op de spinazie. Verkruimel de geitenkaas grof en verdeel over de linzen. Zet de kapjes weer op de paprika’s.
  • Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in ± 30 min. gaar. Hak intussen de amandelen grof.
  • Neem de paprika’s uit de oven en leg de kapjes er schuin op. Garneer de paprika’s met chili-olie naar smaak, wat extra dille en de amandelen. Serveer extra chili-olie apart in een schaaltje erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 405kcal
|
eiwit: 19g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
TIP: 
Kies paprika’s met 4 lamellen (4 plooien) want die blijven stevig staan. Paprika’s met drie lamellen vallen snel om, snijd daarvan een plakje van de onderzijde.
TIP: 
Prik in de onderkant van de paprika’s een gaatje zodat tijdens het bakken het overtollige vocht uit de spinazie kan weglopen.
Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: gevulde puntpaprika met lamsgehakt en yoghurt

Gevulde paprika met gemarineerde linzen, geitenkaas en chili-olie_preview
Studio Philippi