gevlinderde kip van de grill met ‘ndujaboter en salsa verde

gevlinderde kip van de grill met ‘ndujaboter en salsa verde
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.

aantal 4 | hoofdgerecht | bbq | |

In de zonnige maanden steekt Julie graag de barbecue aan. Ze maakt een heel weekendmenu, van bruschetta tot deze overheerlijke gevlinderde kip en zelfs het ananastoetje gaat op de barbecue. Dat kan jij ook, haal alvast houtskool in huis.

Kooktijd:30

barbecue1

Totale tijd:1 30

Kookgerei

  • ook nodig: barbecue, wildschaar, vijzel of staafmixer met hakbakje

Ingrediënten

  • 100 g boter, gesmolten
  • 70 g ’nduja
  • 1 biologische kip ± 1,4 kg
  • 1 courgette, in schuine plakken
  • 1 zoete aardappel, in schuine plakken
  • 3 puntpaprika’s, in stukken
  • 1 rode ui, in parten
  • 2 el olijfolie

salsa verde

  • 30 g dragon
  • 10 g bieslook
  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 30 g kappertjes

Instructies

  1. Verwarm de barbecue voor. Meng de boter met de ’nduja. Leg de kip met de borstzijde naar beneden op een plank en knip met een wildschaar langs beide kanten van de ruggengraat. Verwijder de ruggengraat en druk de kip plat. Leg de kip met de borstzijde naar boven en wrijf de kip in met tweederde van de ’ndujaboter.
  2. Gril de kip ± 1 uur op de barbecue. Dreigt hij te donker te worden, leg er dan een aluminiumschaaltje of aluminiumfolie onder.
  3. Besprenkel intussen de groenten rondom met de 2 el olijfolie, breng op smaak met zout en peper en rooster op de barbecue naast de kip in ± 10 min. gaar.
  4. Maak de salsa verde van de dragon, bieslook, knoflook, 5 el olijfolie en kappertjes in een vijzel of in het hakbakje van de staafmixer.
  5. Schep de gegrilde groenten om met wat van de salsa verde. Warm de rest van de ’ndujaboter nog kort op en lepel over de gebraden kip. Lekker met een partje citroen, aardappelpeltjes of knapperig brood.

Voedingswaarde

  • calorieën: 979 kcal
  • eiwit: 57 g
  • vet: 75 g
  • koolhydraten: 16 g

RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST STYLING INGRID VAN KURINGEN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ananas op de bbq? Haal hier je inspiratie vandaan: 21x tropische recepten met ananas