tomatensalade met biefstuk en harissa

tomatensalade met biefstuk en harissa
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
Volkoren graanproducten zitten tjokvol voedingsstoffen. Heerlijk als basis voor frisse salades met groenten van het seizoen of in feestelijke gerechten voor zomerse diners.

Maak ook deze freekeh en zalm met honing-paprikaglazuur.

Voorbereiding35 minutes
Kooktijd25 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 1 bos bospeentjes geblancheerd en koud afgespoeld
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 300 g gepelde gerst of parelgort
  • 1 el harissa
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 700 g skirtsteak bieflap uit het middendeel*
  • muntcress of andere cress voor garnering of muntblaadjes, gescheurd

amandel-tomatensalade met knoflook

  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 4 el fijngesneden bladpeterselie
  • 80 g geroosterde amandelen gehakt
  • sap van 1 citroen
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 250 g kerstomaatjes gehalveerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºLeg de wortels dicht naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie en rooster boven in de oven 25 min. tot ze licht kleuren.
  • Kook de gerst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  • Meng de harissa, suiker en de rest van de olie in een kom. Wentel het vlees erdoor. Bestrooi met zout en peper. Maak de barbecue aan of verwarm een grillpan op middelhoog vuur voor. Gril de bieflap 5-6 min. per kant voor medium-rare (bavette iets korter). Leg op een schaal en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Snijd de bieflap dan dwars op de draad in plakjes.*
  • Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom, voeg de gerst en flink wat zout en peper toe. Schep op een schaal, samen met de steakplakjes. Bestrooi met muntcress (of blaadjeen serveer met de geroosterde wortels.

Voedingswaarde

calorieën: 900kcal
eiwit: 52g
vet: 42g
koolhydraten: 74g
auteur: delicious.
* Skirtsteak is de Amerikaanse benaming voor een stuk vlees uit het middendeel van de koe. Je kunt ook bavette nemen, maar gril dit iets korter, dit is meestal dunner.

In de video hieronder zie je hoe je vlees op de draad snijdt:

Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!