aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst |
|
Een maaltijdsalade met vrolijke kleuren. Zachte kip, krokant brood, zilte spekjes en frisse peterselie. Deze wortelsalade heeft het allemaal! Ook perfect als bijgerecht voor een feestelijk diner.
Ingrediënten
- 1 bos wortels geschrapt
- 3 el olijfolie
- 70 g boter
- 1 takje dragon vers
- 100 g pancetta of spek, in reepjes
- 500 g kipfilet
- 2-3 el dragon, vers, fijngesneden
- 2 tl wittewijnazijn
- 45 g walnoten, geroosterd en gehakt
- ½ bosje bladpeterselie, fijngesneden
- ½ zuurdesemstokbrood, in dunne sneetjes, geroosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de wortels in een braadslee en voeg 1½ el olie, 40 g van de boter, 2-3 el water en het takje dragon toe. Rooster ze in ± 25 min. gaar.
- Verhit intussen 10 g van de boter met de resterende olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de spekjes hierin in 3-4 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak de kipfilets in de pan met spekvet in ± 7 min. per kant gaar. Leg op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes.
- Verhit de resterende boter in de koekenpan op laag vuur en laat in 5 min. bruin kleuren. Voeg de fijngesneden dragon en azijn toe.
- Schep de kip, wortels, walnoten en peterselie in een schaal door elkaar en voeg zout en peper toe. Schenk de dragonboter erover. Voeg de sneetjes brood toe en schep om.
Voedingswaarde
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Lucy Busuttil. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!