vegetarisch
aantal 10 |
hapje |
najaar |
|
Herfst is hét seizoen voor pompoen. Dús mag een pompoenrecept niet ontbreken! Maar dan wel á la delicious: roosteren in de oven, husselen met het oh zo lekkere venkelzaad en dippen in een citroenmayo.
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen
- 1 tl venkelzaad toko, natuurwinkel
- 3 el olijfolie milde
- ½ citroen ingemaakt, Turkse of Marokkaanse winkels
- 100 ml citroenmayonaise
- zoutflakes voor erover
Instructies
- Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften (mét schil) in gelijke partjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper, zout en venkelzaad, besprenkel royaal met olie.
- Halveer de gekonfijte citroen, verwijder het zachte vruchtvlees en snijd de schil fijn. Meng de mayonaise met de citroenschil en breng op smaak met zwarte peper uit de molen.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Rooster de pompoen in 10-15 min. gaar in het midden van de oven. Bestrooi evt. met wat zoutflakes. Schep halverwege een keer om. Serveer de warme pompoenpartjes met de citroenmayo.
Voedingswaarde
Recepten en foodstyling: Nadia Zerouali. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!