aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
midden-oosters |
De zon schijnt en deze kleurrijke maaltijdsalade past daar érg goed bij. Puntpaprika´s zijn net even wat zoeter dan gewone paprika’s. Samen met de dadels krijgt je salade een zomers-zoete smaak.
Ingrediënten
- 5 puntpaprika’s*
- 250 g tros/cherrytomaten
- 1 tl komijn gemalen
- 1 teen knoflook geperst
- 125 g medjool-dadels zonder pit, in stukjes
- 6 el olijfolie mild
- 2 tl harissa
- 8 merguezworstjes
- 1 bosui in dunne ringen
- 2 takjes munt blaadjes fijngesneden
- voor erbij: (plat)brood
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten en steelaanzet. Leg de paprika’s op het snijvlak op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 20-25 min., tot het vel zwart geblakerd is.
- Neem de bakplaat uit de oven en leg een schone theedoek over de paprika’s. Laat ze 15 min. afkoelen. Halveer intussen de tomaatjes en schep ze om met de komijn, knoflook, dadels, 4 el olijfolie en de harissa.
- Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak de worstjes in 8 min. bruin en gaar. Verwijder het vel van de paprika’s, dat gaat nu heel gemakkelijk, omdat ze even onder een doek hebben gelegen. Snijd ze in lange repen. Meng de paprika met de bosui en de munt door de tomatensalade. Verdeel de salade over de borden. Leg de worstjes erbij en serveer met het brood.
Voedingswaarde
* Puntpaprika’s zijn zoeter en hebben een zachtere schil dan gewone paprika’s.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!