aantal 4 |
hoofdgerecht |
winter |
hollands |
De krieltjes maken dat deze hutspot een heel andere look krijgt. De olijfolie, knoflook en de easy bereiding zorgen er voor dat de hutspot ook qua smaak weinig meer op zijn klassieke naamgenoot lijkt.
Ingrediënten
- 600 g krieltjes schoongeboend
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 9 el olijfolie
- 450 g jonge worteltjes schoongeboend
- 8 rode sjalotjes gepeld, gehalveerd
- 1 takje rozemarijn de blaadjes, of 1 tl gedroogde rozemarijn
- ½ el mosterd grove
- 1 el citroensap
- 2 appels schoongeboend, in partjes
- 30 g boter of margarine
- 8 à ± 75 g lamskoteletjes of varkenskoteletten
- 50 g raapstelen* worteltjes verwijderd, in grove stukken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C. Leg de krieltjes in een braadslee, schep de knoflook en 3 el olijfolie erdoor. Dek de braadslee af met aluminiumfolie. Bak de krieltjes in het midden van de oven ± 20 min.
- Snijd dikke en lange wortels doormidden. Schep de wortel, sjalotjes, 2 el olie en rozemarijn door de krieltjes en bak alles, afgedekt met folie, ± 15 min. in de oven. Klop intussen een dressing van de mosterd, het citroensap, 4 el olijfolie en peper naar smaak. Schep de appel door de groenten en bak alles, zonder folie, nog ± 10 min.
- Verhit intussen de boter in een grote koekenpan en bak hierin de lamskoteletjes op hoog vuur in ± 10 min. aan beide kanten mooi bruin en rosé. Bestrooi ze met zout en peper. Neem de groenten uit de oven, verdeel de raapstelen erover en besprenkel met de mosterddressing. Serveer met de koteletjes.
Voedingswaarde
calorieën: 675kcal
*Vervang de raapstelen eventueel door het groene blad van radijs, door waterkers of rucola.
Receptuur: Katinka Huiskamp. Bereiding: Jankees Roggeveen. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Mirjam van der Rijst
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!