Geroosterde amandelen met honing, zeezout & tijm

Geroosterde amandelen met honing, zeezout & tijm

aantal 4 | tussendoortje | weekend | |
Hartige gerechten zijn door een tikje zoet nóg onweerstaanbaarder. Proef deze amandelen met acaciahoning maar eens! Het ideale borrelhapje of gewoon als tussendoortje voor de dagelijkse trek.
Kooktijd10 minutes
Totale tijd10 minutes

Ingrediënten

  • 175 g ongebrande amandelen
  • 4-5 tl Melvita acaciahoning
  • 1 el tijmblaadjes vers
  • 2 tl zeezout of zoutvlokken grof

Instructies

  • Rooster in een droge koekenpan de ongebrande amandelen 2-3 min. tot de noten gaan geuren. Voeg Melvita acaciahoning toe. Laat de honing al omscheppend smelten, goudbruin kleuren en aan de noten ‘plakken’. Schud de noten op een snijplank met bakpapier en bestrooi meteen met de tijmblaadjes en grof zeezout of zoutvlokken. De noten plakken iets aan elkaar, hak ze eventueel grof.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
TIP: Strooi voor pikante amandelen samen met het zeezout wat versgemalen chilipeper over de noten.
* Acaciahoning is afkomstig van de nectar van zoetgeurende witte bloemen die in het voorjaar bloeien. De honing heeft een milde, zoete smaak en is daardoor ook ideaal voor gebruik in muesli, salade, saus of smoothie.
delicious. samen met Melvita
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!