glutenvrij, vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht |
|
|
glutenvrij, vegetarisch
Proef de eenvoud van kruimige aardappels en groenten naast frisse munt, citroen, veel peterselie en yoghurt.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels, in 3 cm-blokjes
- 1 grote aubergine, in 3 cm-blokjes
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl gemalen korianderzaad
- 165 ml extra vergine
- olijfolie
- 30 g boter
- 2 preien, in dunne ringen
- 140 ml Griekse yoghurt
- 1 kleine teen knoflook, geperst
- sap van 1/2 citroen
- 35 g geroosterd amandelschaafsel, voor erover
- munt- peterselie- en korianderblaadjes, voor erover
Instructies
- Kook de aardappels in licht gezouten water in ± 10 min. half gaar. Giet af. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Spreid de aardappelblokjes uit op een bakplaat en de aubergineblokjes op de andere, bestrooi beide bakplaten met 1 tl komijn, 1 tl korianderzaad en wat zout en peper en besprenkel met 4 el olie.
- Rooster ze 30 min., neem de aubergine uit de oven en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C en rooster de aardappels nog ± 20 min.
- Verhit intussen in een grote antiaanbakkoekenpan de resterende 3 el olie met de boter op matig vuur en roer tot de boter is gesmolten. Voeg de prei en 1 tl zoutvlokken toe en laat in ± 25 min. onder af en toe omscheppen licht karamelliseren. Neem van het vuur en laat afkoelen.
- Klop in een kom de yoghurt los met de knoflook, het citroensap en zout en peper. Schep op een schaal en verdeel de prei, aubergine en aardappels erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en de kruiden.
Voedingswaarde
calorieën: 520kcal
eiwit: 7g
vet: 37g
koolhydraten: 34g
Recept: Phoebe Woods, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Kirsten Jenkins.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Op zoek naar inspiratie voor een lekker bijgerecht? Salade recept: alle lijstjes met onze beste recepten