aantal 4 |
nagerecht |
kerst |
italiaans |
Kerstdessert gezocht? Kerstdessert gevonden!
Ingrediënten
- 100 g boule beurre of stevig witbrood zonder korst, grof gemalen
- 50 g amandelen geschaafd, verkruimeld
- 40 g basterdsuiker lichtbruin
- 2 el olijfolie
- 500 g vanille ijs
- 100 ml slagroom
- 1/5 tl nootmuskaat
- 3 el boter
- 2 rijpe peren geschild, gehalveerd, klokhuis verwijderd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180° C. Schep op een bakplaat met bakpapier de broodkruimels,amandelen, basterdsuiker en olie door elkaar. Plaats de bakplaat in het midden van de oven rooster 10 min. schep om en rooster in nog 5 min. goudbruin en krokant. Laat het afkoelen.
- Doe het ijs in een kom en laat het iets zacht worden. Schep de geroosterde kruimels door het ijs.Laat het opnieuw in de vriezer hard worden.
- Verhit de boter in een koekenpan, voeg de peer toe. Bak de peer op middelmatig hoog vuur. Voeg na ± 5 min. de resterende suiker toe. Schep de peren regelmatig om en bak nog ± 15 min tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep de peren in een bakje dek het af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Bereiden (minimaal ½ dag van tevoren). Klop slagroom met nootmuskaat en 1 eetlepel suiker half stijf. Verwarm de peren in eenkoekenpan, verdeel over 4 diepe borden. Schep een bol ijs in ieder bord. Schep de room er naast en serveer direct.
Voedingswaarde
Receptuur: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Muriël Schrijn
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!