Gerookte makreel in pittige venkel-tomatensaus

Gerookte makreel in pittige venkel-tomatensaus

aantal 4 | hoofdgerecht | | aziatisch |

Roken, een oeroude methode om vis langer houdbaar te maken. En o, wat wordt het er lekker van! Dit gerecht is super simpel: maak zelf een heerlijke tomatensaus en laat de makreel de smaken opnemen.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 venkel groot, in stukjes
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik tomaatblokjes uitgelekt, à 450 g
  • 1 tl suiker
  • 1 peper rood, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 5 tomaten ontveld, vocht en zaad verwijderd, in stukjes
  • 1 makreel gerookt, schoongemaakt, gefileerd
  • voor erbij: rijst wit of wild
  • evt: chilisaus zoet

Instructies

  1. Bak de venkel en knoflook in een ruime koekenpan in de olijfolie in 10 min. langzaam zacht. Voeg de tomaatblokjes, suiker, rode peper en verse tomaten toe en laat zachtjes 5 min. koken. Als de saus nog te vochtig is, laat deze dan zachtjes iets inkoken. Je kunt de saus naar eigen smaak heter maken door extra rode peper en/of zoete chilisaus toe te voegen.
  2. Leg de makreelfilets in de saus en warm kort mee. Geef er gekookte witte of wilde rijst bij.

Voedingswaarde

Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jet Krings. Foodstyling en recept: Diana Roos. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!