Gerookte heilbot met basilicumcrème en citroen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
heilbot-delicious


aantal | hapje | familietijd, kerst | |
Easy en ultrasnel: deze uitnodigende hapjes waarmee je direct de toon zet voor je kerstdiner. Gerookte heilbot met frisse basilicumcrème en een beetje citroen. Goed voor te bereiden, maar als je dat vergeet kun je dit hapje ook in 20 min. in elkaar draaien.
voorbereiding10 minuten
kooktijd10 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 2 el basilicum + topjes, voor garneren
  • 4 el zure room
  • 100 g heilbot gerookt, in stukken
  • 1 biocitroen schoongeboend

instructies

  • Voorbereiden (kan ½ dag van tevoren)
  • Stamp in een vijzel de basilicum zo fijn mogelijk. Roer de basilicum door de zure room: deze kleurt nu groen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bereiden (begin 10 min. van tevoren)
  • Verdeel de basilicumcrème over 8 lepels, of over 4 bordjes. Verdeel de vis over de lepels of borden. Rasp de citroenschil erboven, knijp een beetje citroensap erover en garneer met basilicumtopjes. Als je het hapje op lepels serveert, leg deze dan op een mooie schaal
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Tip: Je maakt dit hapje nóg lekkerder met wat Hollandse garnalen erover.
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Jeroen van der Spek
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


heilbot-delicious