Gerookte-eendenborstsalade met sinaasappelgelei

Gerookte-eendenborstsalade met sinaasappelgelei

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht, salade | doordeweeks, kerst, zomer | |
Deze salade met gerookte eendenborst is een vrolijke verschijning op tafel. Megalekker en makkelijk te maken voor de lunch of als voorgerecht bij het paasdiner.
Kooktijd15 minutes
Afkoelen1 hour
Totale tijd1 hour 15 minutes

Ingrediënten

  • 2 el azijn
  • 50 ml olijfolie
  • ½ sjalotje fijngesneden
  • ½ el peterselie eendenborstsalade-delicious
  • 4 g gelatineblaadjes
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 20 g suiker
  • 125 g gemengde sla
  • 100 g eendenborst gerookte, in dunne plakjes*

Instructies

  • Doe de azijn in een kom, voeg druppelsgewijs al roerend de olie erbij en daarna de sjalot en peterselie. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Week de gelatine in koud water. Kook het sinaasappelsap met de suiker 3 min. Neem de pan van het vuur en roer de gelatine door het hete sap tot ze oplost. Laat het sinaasappelsap in een lage schaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Meng de sla met de dressing. Verdeel de salade en de plakjes eend over de borden. Snijd de sinaasappelgelei in blokjes van 1 cm en verdeel over de salade. Serveer met een glas Amontillado.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Gerookte eendenborst is te koop bij poelier, slager of grote supermarkt.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!