aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht, salade |
doordeweeks, kerst, zomer |
|
Deze salade met gerookte eendenborst is een vrolijke verschijning op tafel. Megalekker en makkelijk te maken voor de lunch of als voorgerecht bij het paasdiner.
Ingrediënten
- 2 el azijn
- 50 ml olijfolie
- ½ sjalotje fijngesneden
- ½ el peterselie eendenborstsalade-delicious
- 4 g gelatineblaadjes
- 250 ml sinaasappelsap
- 20 g suiker
- 125 g gemengde sla
- 100 g eendenborst gerookte, in dunne plakjes*
Instructies
- Doe de azijn in een kom, voeg druppelsgewijs al roerend de olie erbij en daarna de sjalot en peterselie. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Week de gelatine in koud water. Kook het sinaasappelsap met de suiker 3 min. Neem de pan van het vuur en roer de gelatine door het hete sap tot ze oplost. Laat het sinaasappelsap in een lage schaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Meng de sla met de dressing. Verdeel de salade en de plakjes eend over de borden. Snijd de sinaasappelgelei in blokjes van 1 cm en verdeel over de salade. Serveer met een glas Amontillado.
Voedingswaarde
* Gerookte eendenborst is te koop bij poelier, slager of grote supermarkt.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!