vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
Vandaag een heel bijzonder gerecht: gerookte camembert. Met salade en brood erbij een makkelijk hoofdgerecht. Simpel en snel en altijd een succes! Extra fijn: zo'n kaasje hoef je maar 10 min. te roken, dus sla maken, brood snijden en binnen een half uur aan tafel!Geitenkaas kun je ook prima roken! Lekker met toast en ratatouille.
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 2 camemberts, in spanen doosje
- 2 takjes rozemarijn
- 50 g hazelnoten
- ½ bosje radijsjes
- 150 g jonge bladsla
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 el hazelnootolie
- brood voor erbij, bijv. meergranen- en/of notenbrood
- ook nodig: rookmot, aluminiumfolie
instructies
- Leg op de bodem van een (oudbraadslee een vel aluminiumfolie. Strooi er 2 el rookmot over. Vouw een tweede vel aluminiumfolie dubbel. Prik er met een satéstokje gaatjes in en leg op de rookmot.
- Haal het plastic van de camemberts en leg ze terug in de doosjes. Zorg dat de camembert in z’n spanen doosje ligt, dan blijft bij het roken de vorm behouden. Of verpak een camembert strak in een dubbele laag aluminiumfolie, maar laat de bovenkant open. Dan kan het rookaroma lekker intrekken. Maak enkele insnedes in de kaas en leg er de rozemarijn op. Zet de doosjes met kaas op de folie in de braadslee.
- Dek de braadslee af met een derde vel aluminiumfolie. Vouw de folie aan de rand stevig dicht zodat geen rook kan ontsnappen.
- Zet de braadslee op matig vuur en rook de camemberts zo’n 10 min. Hoe langer je rookt, hoe intenser het rookaroma en hoe meer de kaas smelt.*
- Hak de hazelnoten grof en snijd de radijsjes in plakjes. Maak de salade aan met de olijfolie en de hazelnootolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Haal de folie van de braadslee om het rookproces te stoppen. Check van tevoren voorzichtig of ze naar wens zijn. Zet de camemberts op een plank en serveer met de salade en het brood.
calorieën: 560kcal
|
eiwit: 27g
|
vet: 49g
|
koolhydraten: 2g
auteur: delicious.
* Roken in de wok? In deze video zie je hoe je dat doet.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!