glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
weekend |
midden-oosters |
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Heerlijk op vers brood, maar ook als vulling in zoete aardappel doet hoemoes het geweldig! De voorbereidingen zijn zo gepiept, de oven of bbq doet de rest. Ook top: dit gerecht is vega en gluten- en lactosevrij!
Ingrediënten
- 400 g zoete aardappels van elke 200 g
- 1 bakje hoemoes Maza, less salt
- 4 el kappertjes + extra om te versieren
- 1 bosje koriander steeltjes fijngesneden, blad grof gesneden
- 1 tl komijnzaad geroosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de aardappels op een bakblik en prik er een paar keer in met een vork. Bak ze in het midden van de oven in ± 45 min. gaar (dikke aardappels hebben iets langer nodig). Op de bbq kan ook: wikkel de ingeprikte aardappels in aluminiumfolie en bak ze in een afgesloten bbq op niet al te hoge temperatuur in ± 30 min. gaar. Als je er met een vork gemakkelijk in kunt prikken zijn ze gaar.
- Meng intussen de hoemoes less salt met de kappertjes, alle koriandersteeltjes en de helft van het korianderblad, en de fijngesneden sinaasappelzeste. Neem de aardappels uit de oven. Laat ze iets afkoelen, snijd ze in de lengte doormidden en schep het grootste gedeelte van de binnenkant eruit. Zorg ervoor dat de schil heel blijft.
- Meng de uitgeschepte aardappel losjes met het hoemoesmengsel. Breng op smaak met (weinig) zout en peper. Vul er de aardappels mee en zet nog ± 15 min. terug in de oven of bbq om helemaal door te warmen. Doe de aardappels op een schaal, schep er wat extra hoemoes over en bestrooi met de rest van de kappertjes, koriander, sinaasappelzeste en het komijnzaad.
Voedingswaarde
Bekijk ook de video:
Recept: Dosia Brewer in samenwerking met Maza
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!