aantal 4 |
brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht |
pasen |
internationaal |
Een fantastisch lekker lunchgerecht met extra veel proteïne.
Ingrediënten
- rasp van 1 biocitroen + sap van 2 (bio)citroenen
- 1 bos snijbiet blad in reepjes*
- 500 g ricotta
- 80 g boter, in blokjes
- 100 g dunne chorizoworst, in plakjes
- 800 g witte bonen 2 blikken, uitgelekt
- 2 tl dukkah + extra voor erbij + 1 kleine rode ui in flinterdunne ringen (liefst geschaafd op een mandoline)
- 1 el wittewijnazijn, voor het pocheren
- 4 eieren*
- gegrild stokbrood, voor erbij
Instructies
- Schenk driekwart van het citroensap in een grote kom. Voeg de snijbiet en wat zout en peper toe, schep om en laat bij kamertemperatuur 30 min. intrekken.
- Meng intussen de ricotta in een kom met de rest van het citroensap, de -rasp en wat zout en peper toe en klop tot een glad mengsel. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Verhit de boter in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de chorizo 3-4 min. onder af en toe omscheppen tot hij begint te kleuren. Voeg de bonen, snijbiet, dukkah en uiringen toe en schep 1-2 min. om tot de snijbiet is geslonken. Bestrooi met zout en peper en houd warm tot serveren.
- Vul voor het pocheren* een middelgrote steelpan voor driekwart met water. Schenk er 1 el azijn bij en breng aan de kook. Draai het vuur heel laag. Breek 1 ei boven een kopje, roer met een grote lepel een draaikolkje in het water en laat het ei daar voorzichtig inglijden. Pocheer het zonder roeren 3-4 min. of naar wens. Schep het met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo de overige eieren.
- Verdeel de geklopte ricotta over borden, schep eerst het snijbietmengsel erop en dan de gepocheerde eieren. Bestrooi met nog wat dukkah en serveer met toast.
Voedingswaarde
calorieën: 780kcal
eiwit: 38g
vet: 44g
koolhydraten: 50g
* Zie deliciousmagazine.nl/eipocheren
*De dikke stengels van de snijbiet heb je niet nodig voor dit recept. Gebruik die in stukjes gesneden in een roerbakgerecht of omelet.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!