gepocheerde eieren met witte bonen, chorizo en geklopte ricotta

gepocheerde eieren met witte bonen, chorizo en geklopte ricotta
RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLY
aantal 4 | brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht | pasen | internationaal |
Een fantastisch lekker lunchgerecht met extra veel proteïne.
Kooktijd50 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • rasp van 1 biocitroen + sap van 2 (bio)citroenen
  • 1 bos snijbiet blad in reepjes*
  • 500 g ricotta
  • 80 g boter, in blokjes
  • 100 g dunne chorizoworst, in plakjes
  • 800 g witte bonen 2 blikken, uitgelekt
  • 2 tl dukkah + extra voor erbij + 1 kleine rode ui in flinterdunne ringen (liefst geschaafd op een mandoline)
  • 1 el wittewijnazijn, voor het pocheren
  • 4 eieren*
  • gegrild stokbrood, voor erbij

Instructies

  • Schenk driekwart van het citroensap in een grote kom. Voeg de snijbiet en wat zout en peper toe, schep om en laat bij kamertemperatuur 30 min. intrekken.
  • Meng intussen de ricotta in een kom met de rest van het citroensap, de -rasp en wat zout en peper toe en klop tot een glad mengsel. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de chorizo 3-4 min. onder af en toe omscheppen tot hij begint te kleuren. Voeg de bonen, snijbiet, dukkah en uiringen toe en schep 1-2 min. om tot de snijbiet is geslonken. Bestrooi met zout en peper en houd warm tot serveren.
  • Vul voor het pocheren* een middelgrote steelpan voor driekwart met water. Schenk er 1 el azijn bij en breng aan de kook. Draai het vuur heel laag. Breek 1 ei boven een kopje, roer met een grote lepel een draaikolkje in het water en laat het ei daar voorzichtig inglijden. Pocheer het zonder roeren 3-4 min. of naar wens. Schep het met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo de overige eieren.
  • Verdeel de geklopte ricotta over borden, schep eerst het snijbietmengsel erop en dan de gepocheerde eieren. Bestrooi met nog wat dukkah en serveer met toast.

Voedingswaarde

calorieën: 780kcal
eiwit: 38g
vet: 44g
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
* Zie deliciousmagazine.nl/eipocheren
*De dikke stengels van de snijbiet heb je  niet nodig voor dit recept. Gebruik die in stukjes gesneden in een roerbakgerecht of omelet. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!