gemarineerde tomaatjes met crème fraîche & ras el hanout

gemarineerde tomaatjes met crème fraîche & ras el hanout
STUDIO PHILIPPI

Marineer de tomaatjes in ras el hanout, een Marokkaanse specerijenmix die zich letterlijk laat vertalen als ‘het beste uit de winkel’.

Gemarineerde tomaatjes met crème fraîche & ras el hanout

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hapje, voorgerecht | | | glutenvrij, vegetarisch
Maak de marinade extra lekker door de olijfolie eerst te verhitten en de ras el hanout heel kort te verwarmen. Door de hitte openen de aroma's van de specerijen en worden je tomaatjes nog smaakvoller.
Kooktijd10 minutes
marineren30 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 400 g cherry- of kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • rasp en sap van 1 (bio)limoen
  • 1 tl ras el hanout
  • 125 g crème fraîche
  • frisse cress of fijngesneden munt
  • 3 el extra vierge olijfolie + extra voor besprenkelen

Instructies

  • Halveer de tomaatjes. Snijd het sjalotje ragfijn. Meng de tomaatjes en de sjalot met de limoenrasp en het -sap, de extra vierge olijfolie en peper naar smaak. Zet de tomaatjes minstens 30 min. weg om te marineren.
  • Verdeel de tomaatjes over 4 kommen. Schep er een lepel crème fraîche bij. Bestrooi de crème met de ras el hanout en besprenkel met wat extra olijfolie. Bestrooi met de cress of munt.

Voedingswaarde

calorieën: 214kcal
eiwit: 2g
vet: 19g
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog zo’n lekker gerecht, geïnspireerd door de Marokkaanse keuken: gehaktballetjes met harissa en koriander