gele currysoep met kokos, dumplings en varkenshaas

gele currysoep met kokos, dumplings en varkenshaas
RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Bye bye vakantie! We keren zo rustig mogelijk terug naar het normale leven. Gelukkig is september vaak nog superzomers en dat vraagt om makkelijk en snel comfortfood. Vers, afwisselend, origineel en in een half uur gefixt. In delicious.september vind je de lekkerste recepten! Een voorproefje vind je hieronder met deze gele currysoep van redacteur Hester. Meer van dit? Bestel het nummer nu!

Gele currysoep met kokos, dumplings en varkenshaas

Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch | lactosevrij

Ultiem comfort en supersnel op tafel! Vega-tip: Vervang de varkenshaas door gebakken paddenstoelen.

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 4 el olie
  • 1 varkenshaas, à ± 350 g, in de lengte gehalveerd
  • 5 el sojasaus
  • 70 g gele curry kruidenpasta
  • 2 cm verse gember, fijngesneden
  • 2 rode puntpaprika’s, in dunne reepjes
  • 400 ml kokosmelk, blik
  • 300 g gyoza met groentevulling, diepvries
  • 1 Shanghai paksoi, in de lengte in kwarten
  • ½ bosje radijs, gehalveerd, met groen eraan
  • sap van 1 limoen + partjes limoen voor erbij
  • 1 bosje, Thaise basilicum en/of koriander, ter garnering

Instructies

  1. Verhit 2 el olie en bak de varkenshaas in ± 5-7 min. rondom goudbruin en rosé vanbinnen. Blus af met 2 el sojasaus en breng op smaak met versgemalen peper. Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  2. Verhit intussen de laatste 2 el olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de currypasta en gember 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Voeg de kokosmelk, 900 ml water, de gyoza, paksoi en radijsjes toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken of tot de gyoza gaar zijn. Breng op smaak met de laatste 3 el sojasaus en het limoensap.
  3. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en verdeel erover. Garneer met de basilicum en/of koriander. Lekker met een partje limoen.

Voedingswaarde

  • calorieën: 632 kcal
  • eiwit: 21 g
  • vet: 42 g
  • koolhydraten: 42 g

RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: voedzaam en vol smaak! 16x vega curry