aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Deze gekruide lamsburger met perenjam is niet zomaar een hamburger. De heerlijk kruidige smaak van de burger combineert goed met de zachtzoete smaak van de jam.Maak ook eens deze Italiaanse burger met parmezaan en bacon.
Ingrediënten
- 500 g lamsgehakt
- 3 el delicious.rub voor bij het vlees
- 3 el olijfolie
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 kropjes little gem in partjes
- 2 tomaten groen, in plakjes
- 1 rode ui in halve ringen
- 3 el delicious.jam peer + specerijen
- voor erbij: delicious.groentechips
Instructies
- Meng het gehakt met 2 el van de delicious.rub en zout naar smaak. Vorm van het gehakt met vochtige handen 4 stevige burgers. Bestrooi de burgers met de rest van de rub.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de lamsburgers in 8-10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Laat ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie 5 min. rusten.
- Halveer de broodjes horizontaal. Leg ze, eventueel in 2 porties, op het snijvlak in het hete burgervet en bak in 1-2 min. knapperig.
- Leg de sla met de burgers op de onderste helften van de broodjes. Verdeel de tomaat, ui en delicious.jam erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Steek er eventueel een prikker door. Leg de burgers op 4 borden en geef er wat delicious.groentechips bij.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!