aantal 8 |
bijgerecht |
voorjaar, weekend |
mediterraans |
De smaak van gekonfijte witlof is minder bitter dan die van ‘gewone’. De ansjovis gebruik je in dit recept als smaakmaker in een pasta.
Ingrediënten
- ½ el biocitroen rasp
- ½ el tijmblaadjes + extra takjes tijm voor de garnering
- 4 ansjovisfilets
- 2 el olijfolie
- 4 witlofstronkjes in de lengte gehalveerd
Instructies
Voorbereiding:
- (Kan 1 dag van tevoren.) Verwarm de oven voor op 150°C.
- Pureer in een vijzel de citroenrasp, tijm ½ tl grot zeezout, ansjovisfilets en olie tot een pasta. Bestrijk de witlofstronkjes hiermee en wikkel 4×2 helften bij elkaar in een stuk aluminiumfolie.
- Gaar de witlofpakketjes 1 uur in de oven tot de witlof zacht is. Neem de witlof uit de pakketjes en leg ze in een ovenschaal. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
- (Begin 3o min. van tevoren.) Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm de witlof ± 20 min. in de oven. Garneer met wat verse tijm.
Voedingswaarde
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Eric van Lokven. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!