Gekaramelliseerde worteltjes met hazelnoten

Gekaramelliseerde worteltjes met hazelnoten

vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht | doordeweeks, kerst | hollands |
Koningsdag verregend? Maak deze gekarameliseerde worteltjes en haal alsnog het oranjegevoel in huis!
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 2 bossen peen bijgesneden, geschrapt
  • 20 g boter
  • 125 ml marsala all’uovo of andere versterkte wijn
  • 1 el kristalsuiker fijn
  • 55 g hazelnoten geroosterd, zonder vliesjes, grof gehakt

Instructies

  • Kook de worteltjes in weinig kokend water met zout in 7-8 min. gaar. Giet ze af.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Schep de worteltjes erin om. Schenk de wijn erbij, strooi de suiker erover en schep nog 5 min. om tot de saus inkookt en de worteltjes glanzen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de worteltjes in een schaal en strooi de hazelnoten erover.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Allison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Yaël Grinham. Bereiding: Brett Sargent. Bewerking: Colette Beyne
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!