aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
weekend |
hollands, nederlands |
Geniet van de milde, zoete smaak van pijlinktvis gevuld met romige geitenkaas en sappige Hollandse garnalen. De zachte textuur van de inktvis smelt in je mond. Een verrassend gerecht met een heerlijke smakencombinatie.
Kookgerei
- cocktailprikkers
Ingrediënten
- 5 el olijfolie + extra om te bestrijken
- 1 grote rode chilipeper, zonder zaadlijsten, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, grof gesneden
- 800 g gepelde tomaten, 2 blikken
- 60 g Taggiasche olijven
- 2 el kappertjes
- 20 kerstomaatjes
- 1600 g pijlinktvis, 4 grote, schoongemaakt, tentakels bewaard en in stukjes gesneden
- 200 g gekookte Hollandse garnalen, gepeld
- 140 g jonge geitenkaas
- 4 takjes oregano, blaadjes fijngesneden
- 4 takjes basilicum, blaadjes grof gesneden
- zuurdesembrood voor erbij
Instructies
- Verhit voor de tomatensaus 3 el olijf- olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chilipeper en een kwart van de knoflook toe en laat 3 min. zachtjes bakken. Voeg de gepelde tomaten, olijven en kappertjes toe en leg de kerstomaatjes in de saus. Laat de saus 10-12 min. inkoken op laag vuur.
- Verhit voor de vulling 2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook toe en bak de tentakels in 4-5 min. gaar. Voeg de laatste minuut de garnalen toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Giet het vrijgekomen vocht uit de pan.
- Prak met een vork in een kom de geitenkaas met de helft van de oregano. Meng de geitenkaas door het garnalenmengsel en vul het lijf van de pijlinkt- vissen ermee. Niet te vol, want dan kunnen ze barsten tijdens het bakken. Sluit ze met een cocktailprikker.
- Verwarm een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de inktvissen met olijfolie en gril ze in 3-4 min. rondom goudbruin. Voeg ten slotte de gevulde pijlinktvissen en het basilicum toe aan de tomatensaus. Laat nog 5 min. op middelhoog vuur garen. Serveer in de pan of verdeel de pijlinktvis over de borden en schenk de saus erover. Geef het brood erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 705kcal
eiwit: 85g
vet: 28g
koolhydraten: 26g
Recepten: Bart van Olphen, Fotografie: Chantal Arnts, Styling: Esther de Munnik, Bereiding: Yvonne Jimmink
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: geroosterde pijlinktvis met chili-limoenolie | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)